Így lehet Ön is örök-fiatal nyugdíjas!

   Dobja félre a a sztereotípiákat és nézzen friss szemmel a nyugdíjasokra! Ez lenne a követendő példa?!

 nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_3.jpg

  Mára az, hogy a nyugdíjasok gyöngék és magatehetetlenek erős sztereotípiává vált világszerte. Azonban most szerencsére remek ellenpéldával szolgálhatunk!
A világon szinte egyedülálló kezdeményezés vált ismertté a köztudatban Johannesburgban. A kicsinek korántsem nevezhető városban, összefogtak a szépkorú hölgyek és komoly célokat tűztek ki maguk elé, amit az egészségük is meg fog hálálni.

  "Hetvenes nagymamák egy csoportja küzdősportba kezdett. Bokszoló gogo-k, avagy bokszoló nagyik Claude Maphosa edző nyugdíjasokból álló ökölvívócsapata, a johannesburgi egyesületnek többnyire 70 feletti hölgyek a tagjai, a sportoló nyugdíjasok állítják, hogy elmúltak azok a betegségeik, problémáik, amelyek akkor gyötörték őket, amikor még nem bokszoltak; és erőnlétük, állóképességük jobb, mint valaha.
Claude Maphosa edző azt tervezi, hogy az ország más pontjain is szervez eseményeket, hogy más érdeklődő nyugdíjasok is bekapcsolódhassanak a programba." (1)

  Már- már talán csodaszámba is vehető ez az indítványozás, lehet hogy hazánkban is több és szélesebb körben végezhető sporttevékenységet kellene meghirdetni, amiben az idősek is megtalálhatják a számukra kedvezőt, fizikai állapotukhoz, egészségükhöz és kedvükhöz mérten, így maradva örök fiatalok.
Véleményem szerint, ehhez, hogy megvalósíthatóva válljon az aktív dolgozói évek terheit csökkenteni kellene, hogy mire időskori ellátás időszakába kerül valaki ne az orvosról- orvosra járás töltse ki a mindennapjait, hanem az aktív egészséges élet megőrzése!

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

Forrás:
(1): 24.hu- Ők a nyugdíjasok, akik legyőznek mindent, például a betegségeket
letöltés ideje: 2018.02.01. 7:59
https://24.hu/elet-stilus/2017/09/20/ok-a-nyugdijasok-akik-legyoznek-mindent-peldaul-a-betegsegeket/

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!