Most jött az áprilisi nyugdíjakkal kapcsolatban a hír!

Most jött az áprilisi nyugdíjakkal kapcsolatban a hír!

Az idei évben három hónapban érkezett korábban a nyugdíj azoknak, akik bankszámlára kérték az összeget (januárban, februárban és márciusban)

Lássuk, mikor várható az áprilisi nyugdíj kifizetése és hogyan kérheted azt bankszámlára!

Az áprilisi nyugdíj nem érkezik korábban:

hivatalosan április 12-én, pénteken utalják.Így kérhető postai kézbesítés helyett bankszámlára a nyugdíj

A Magyar Államkincstár (MÁK) januárban tájékoztatót tett közzé a nyugdíjak bankszámlára utalásának igényléséről. Ez egy nagyszerű lehetőség minden nyugdíjas számára, mivel több előnnyel járhat a bankszámlára való utalás. A kérelem könnyen és gyorsan beadható elektronikus úton a magyarorszag.hu portálon, ügyfélkapus bejelentkezést követően. Az utalás módosításához írásban kell bejelenteni a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának. Fontos, hogy a folyósítás csak olyan bankszámlára történhet, amely a nyugdíjas saját számlája vagy társtulajdonosa a számlának írja hitelforum.hu.
Emellett a Magyar Államkincstár weboldalán is megtalálható a szükséges nyomtatvány, melyet postai úton vagy személyesen is benyújthatunk a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz.

A postai kifizetéssel ellentétben a bankszámlára történő utalás esetén az összeg azonnal rendelkezésre áll, valamint csak a nyugdíjas férhet hozzá a pénzéhez. További hírek