Nyugdíjarány: Ön se hagyja magát félrevezetni!

  Magas arány- magas nyugdíj?! Szó sincs róla!  nyugdij_nyugdij_nyugdijkalkulator_nyugdijkorhatar.jpg

  "A legutolsó keresethez képest az első nyugdíj mintegy 67 százalékos Magyarországon. De még ezzel is kiemelkedünk a huszonnyolc Európai Uniós ország 58 százalékos átlagából (a negyedik legmagasabb utolsó bér/nyugdíj arány a magyar)." (1)

  Ha belegondolunk, hazánkban nem kiemelkedően magasak a bérek sem. Így az alacsonyabb bérek 67%-a akár még kevesebb is lehet mint a magasabb fizetés 58%-a!
Egy egyszerű példán keresztül ez be is mutatható: Ha Ön 120.000 Ft-ot kapott kézhez utolsó munkabére gyanánt, leegyszerűsítve első nyugdíjaként 80.400 Ft-ot fog kapni. Azonban, ha valaki külföldön dolgozik és átszámíta 230.000 Ft a nettó keresete az aktív időszaka legvégén, 133400 Ft nyugdíjra számíthat. Bár ezek a "levezetések" a teljesség igénye nélkül, a valorizációs számok és egyéb figyelmen kívül hagyásával történtek, mégis jól szemléltetik a különbséget!

  Véleményem szerint, ezen háttéradatok ismeretében, az hogy a bér/nyugdíj arány magas, nem jelenti azt, hogy a kézhez kapott összegek nem alacsonyabbak mint az átlag EU-s bérek.
  Így még mindig jogosan vélhetik ezt igazságtalannak és nem teljes tájékoztatásnak az időskori ellátás érintettjei!

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita 

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!