3+1 tipp ami véget vethet a nyugdíj-bizonytalanságnak!

  Állandó változás, kiszámíthatatlanság, felkorbácsolt indulatok, bizonytalanság. Igen, jól gondolja, a nyugdíjról van szó!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_jpg_4.jpg

  Az idő múlásával egyre nehezebben megfogható, meghatározható, hogy mi is történik a nyugdíj világában. Mondhatni már lassan hétről hétre változnak az álláspontok.
Az idei évből alig telt el egy hónap mégis hírek tömkelege látott napvilágot ebben a témában. Néhány ezek közül a tavalyi évre utal vissza, a többi viszont már a 2018as viszonyokba próbál betekintést nyújtani.

Ezért íme 3+1 tipp, hogy a nyugdíjbizonytalanság csökkenthető legyen!

1.Kikérdezni az érintettek véleményét, mielőtt döntés születik a "sorsukról"!

  Szerintem azt mindnyájan beláthatjuk, hogy  ha olyan döntés születik amely sok embert érint, de nem kérdezik meg őket róla, akkor az emberek elvesztik a bizalmukat az indítványozó felé ami elégedetlenkedést és idegeskedést szül. 

2.Megfogadni a döntő többség akaratát úgy, hogy a más elgondolású kisebb részarányban lévők se szenvedjenek hiányt!

  Az egyik legfőbb probléma az egyenlőtlenségből adódik. Ezáltal aki nem hallathatja a hangját az ügyben, vagy nem teljesül az akarata elnyomva érezheti magát. Azonban a kiegyensúlyozott nyugdíjrendszerhez kiegyensúlyozott nyugdíjasokra, és nyugdíj előtt állókra van a leginkább szükség. 

3. Összeegyeztetni a lehetőségeket, az Önök állásfoglalásával!

  Úgy gondolom, hogy a nyugdíj nagyon komoly gazdasági és társadalmi elvárásnak kell hogy megfeleljen, ezért szükséges mind a két összetevőt összeegyeztetni és együtt kihozni belőlük a maximumot. Megfigyelni, hogy hogyan hat a gazdasági rész a társadalmira és fordítva. Ugyanis csak így lehet sikeresen működtetni a rendszert. 

+1. Tájékozódni és előre gondolkodni!

  Önökben van a legnagyobb lehetőség arra, hogy csökkentsék a saját bizonytalanságukat! Ha nem akarnak várni mások lépéseire, döntéseire vegyék kezükbe az irányítást, tájékozódjanak és tegyenek előre a nyugdíjas éveik biztonságáért!
         

 Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!