Nyugdíj: Ön mit tenne ebben a helyzetben?!

  Közelednek az ünnepek, ilyenkor a boldog készülődést gyakran körül öleli az aggodalom, főleg mikor a pénzügyek körül forognak a gondolatok. Ön mit szólna, ha hasonló problémával kerülne szembe?

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_elobb.jpg

  "Nem az első eset, hogy a szokásosnál korábban kapják meg a járandóságukat a nyugdíjasok, már tavaly is decemberben érkezett a januári nyugdíj. Az indoklás szerint az év eleji ünnepnapokból fakadó késedelmet előzik meg." (1)

  Ha az indoklást tekintjük, akkor a januári nyugdíj késedelmének megakadályozása egy nagyon helyes döntés. Azonban, az hogy decemberben már kiérkezik, sokak számára jelenthet nehézséget, ugyanis ebben a hónapban sokaknál megnövekednek a kiadások az ünnepek közeledtével és az egyre téliesebbre forduló időjárás miatti fűtésszámla növekedéssel. A szükségesség pedig nem mindig engedi meg azt, hogy a januári előre megkapott nyugdíjat tartalékolják, ezáltal a következő hónapban sokak nézhetnek esetleges nehézségek elé.

  Véleményem szerint ha késik a nyugdíj- kifizetés, vagy a korábbi kézbesítés miatt a következő hónapban valamilyen mértékű nélkülözés lép fel, az problémát jelent. Szerencsére hazánkat nem érinti ez a fajta döntés, ami a szomszédos országokban felléphet. Azonban mégis érdemes elgondolkodni azon, hogy hasonló helyzetben Önök mit tennének.

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

Forrás:
(1): karpathir.com- Korábban jön a januári nyugdíj
letöltés ideje: 2017.12.18 14:57
https://karpathir.com/2017/12/18/korabban-jon-a-januari-nyugdij/

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!