Nyugdíj: Ön már tudja, hogy mikor éri meg?!

  A nyugalmazás témaköre mindig rengeteg kérdést vet fel. Mindenki kíváncsi, hogy hogyan lehet a legjobbat kihozni belőle, hogyan érné meg leginkább. 

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_megeri_jpg.jpg

  A nyugdíjba vonulás sosem volt könnyű feladat, hiszen nem csak annyiból áll, hogy egyik napról a másikra már nem kell bemenni dolgozni. Komoly, megfontolt döntés hiszen nem csak anyagilag jelent változást. 
A legnagyobb gondban azok lehetnek, akiknek az év végére esik a nyugdíj kezdete. Ilyenkor fontos, hogy mérlegeljen az illető, hogy decemberben vagy majd csak januárban kezdje el a nyugdíjas életét.

  "Ha valaki igénybe veszi az öregségi nyugdíjat, úgy abban az esetben az illetékes szerv meghatározza a nyugellátása megállapítása kezdő időpontjáig megszerzett szolgálati ideje és a nyugellátás alapjául szolgáló havi átlagkeresetét, a nyugdíj összege pedig az átlagkeresetnek a szolgálati időhöz rendelt százaléka lesz. (Például: 40 év megszerzett szolgálati idő esetén a nyugellátás összege a havi átlagkereset 80 százaléka lesz.) "(1)

  Tehát értelmezésem alapján, attól függ, hogy a decemberi vagy a januári nyugdíjba-vonulás éri- e meg jobban, hogy a munkaviszony kezdete mikor történt, illetve hogy válik teljessé a szolgálati idő. 
Nagyon fontos mérlegelni, hogy megéri e már decemberben nyugdíjba vonulni (kiutalják e a nyugdíjat a decemberi hónapra is) vagy csak januártól járna ígyis- úgyis. 

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Horváth Orsolya Rita

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

 Forrás: 
(1): adozona.hu- Nyugdíj idén vagy januártól? Számoljon, mi éri meg jobban!
letöltés ideje: 2017.12.27.17:42
http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Decembertol_vagy_januartol_allapittassam_me_H6WNBJ

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!