Nyugdíj: Így teszi Ön is a legjobbat!!

  A nyugdíjtémában Ön is sokszor érzi magát tanácstalannak? Nem tudja, hogy hogyan tehetné a legjobbat? Most eláruljuk, hogy ekkor mi a teendő!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_valasz.jpg

  Többekben felmerülhet a kérdés, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után folytatná a munkaviszonyát és ebben a helyzetben mit kell tennie. 
Ha esetenként nem nyugdíjasszövetkezeten keresztül képzelné el a folytatást, hanem eredeti munkahelyén vagy vállalkozásban, aggodalom foghatja el, hogy miként is lesz ez kihatással a nyugdíjára. Kevesebb kereset vajon csökkenteni fogja vagy be se számít a kapott összegbe?

  Véleményem szerint, mivel a nyugellátás összegéhez a keresetet veszik alapul, így ha a nyugdíjkorhatár elérése után Ön maradna dolgozni, akkor a munkaviszony időszaka alatti kereset beleszámít az Ön nyugdíjába, ugyanúgy mint előtte. Azonban mivel a szolgálati idő és a nettó bérek adják a nyugellátás alapját, így a kevesebb bevétel kevesebb időskori juttatásban részesülhet esetenként. 

  Tehát, ha Ön is vacilált eddig, hogy ha dolgozni szeretne a nyugdíjkorhatár elérése után is, akkor ezzel jót tesz e a nyugdíjának vagy sem, most könnyebben dönthet, hiszen mint ahogy fentebb is írtuk az alacsonyabb kereslet csökkentheti a nyugellátás összegét. Ezért fontolja meg jól, hogy hogyan is érné meg Önnek jobban!

Köszönjük a figyelmet! 

Írta: Horváth Orsolya Rita

 

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!