3+1 tény a nyugdíjról amit 2018-ban is tudnia kell!

  Vannak szinte alapérvényű dolgok a nyugdíj világát illetően, de vannak amik meglepő gyorsasággal változnak. Néhány friss gondolat amit Önnek sem árt tudnia a nyugdíjról 2018-ban!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_6.jpg

  A nyugdíj világa igen összetett, de azért mindenki próbálja minél jobban megismerni, megérteni hiszen aktív éveinkben az időskori ellátásért dolgozunk, nyugdíjazás után pedig megélni szeretne belőle mindenki. Ehhez azonban szükség van arra, hogy az olvasóközönség és az érintettek felé kommunikálva legyenek a változások és az ismeretek áttekinthetően csoportosítva legyenek.

Íme most 3+1 példa a nyugdíjról, amit érdemes tudni!

  1) A nyugdíjat az aktív években szerzett nettó jövedelem, születési év, ledolgozott idő kombinációja adja, amelyet a minden évben változó valorizációs szorzószámok tesznek egésszé, amelyek az interneten is elérhetők mindenki számára.

  2) Előzőleges nyugdíj kalkulációt a munkábaállás megkezdésekor már érdemes elvégezni, hiszen így kevésbé érheti Önöket kellemetlen meglepetés, tudnak mivel kalkulálni a későbbiekben. Ezt akár oldalunkon is megtehetik. 

  3) A nyugdíjelőtakarékosság fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen akár egy nyugdíjkalkuláció után előre látható, hogy kb havonta mennyit kellene félretenniük ahhoz, hogy az igényelt életszínvonalat tudják maguknak biztosítani, ha az állami nyugdíjuk összege ezt nem teszi lehetővé.

  +1) Aki dolgozni szeretne nyugdíj mellett, tavaly ősztől megteheti, hogy nyugdíjas- szövetkezeteken keresztül áll vissza a munkába, de enélkül is megvalósítható. Azonban ez a "nyugddíjkiegészítésnek" nehezen nevezhető, hiszen "aki például 2017-ben 600 ezer forint bruttó keresetet tett zsebre, annak 2018. január 1-jétől havi 250 forint plusz jövedelem jár."(1)

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Horváth Orsolya Rita

 Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

Megdöbbentő nyugdíj titkok!

 Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!

Forrás:
(1): napi.hu- Juthat még némi pénz a nyugdíjasok zsebébe
letöltés ideje: 2018. 03. 29. 8:00
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/juthat_meg_nemi_penz_a_nyugdijasok_zsebebe.659393.html
Fotó forrása: pixabay.com

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!